Lucrarea de diploma

In ultimul am am vazut Angkor Wat, Marele Zid Chinezesc, Machu Picchiu, Taj Mahal, Petra, Iguazu, Savana africana si am finalizat cursurile de coaching, mediere, consiliere dezvoltare personala, Roata Medicinei – caile de vindecare ale samanului. Pe langa multe lucruri mult prea personale pentru a fi expuse aici … am fost si la serviciu.
De ce scriu despre toate acestea? Ca sa raspund intrebarii: “Cum de-ai reusit? Ai gasit vreo bagheta magica?”
Tot acest ultim an a fost lucrarea mea de diploma dupa 5 ani de dezvoltare personala. Cursuri (care au necesitat timp, bani, perseverenta) nopti nedormite (si planse), discutii lungi cu mine insami, conflicte interioare, negari urmate de acceptari, persoane aparute in viata mea care mi-au apasat tot felul de butoane si m-au obligat sa vad tot ceea ce nu voiam sa accept la mine …
Ani in care am vrut sa renunt de zeci de ori pentru ca mi se parea ca nu fac nici un progres, ani in care m-am urat, m-am certat, mi-am plans de mila, m-am dispretuit si apoi am invatat sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt. Am invatat sa-mi iubesc umbrele (nu degeaba sunt fan Debbie Ford), sa ma bucur si sa nu imi mai fie rusine sa stralucesc!
Mi-am regasit puterea interioara si am inteles ca viata mea este asa cum mi-o fac eu! Ca, asa cum spun samanii, pot sa-mi visez viata intru fiintare.
Si cum nici o invatatura nu are valoare daca ramane la stadiul de teorie … a venit si momentul sa visez. Visuri curajoase! Si, cum ne sfatuieste Alberto Villoldo, am renuntat la nevoia de a controla rezultatul si, in schimb, am slujit Visul, asa cum s-a desfasurat el. Ce a urmat a fost Magic!
Am inteles pe pielea mea cum functioneaza lucrurile. Am vazut ce se intampla cand toate filtrele din mintea noastra (care ne spun ca nu putem realiza ceva) dispar. Am fost rasplatita pentru ca am avut curajul sa spun ca” imparatul e gol” atunci cand nimeni nu avea curajul sa vorbeasca. Am fost sincera cu privire la propriile esecuri, slabiciuni, defecte de caracter, am renuntat la atitudinea defensiva si nu am mai invinuit pe nimeni pentru tot ce nu imi placea in viata mea. Am simtit cum e sa fii iubire un loc sa dai iubire! Am inteles ca ceea ce primesti in viata nu tine de “ce faci” ci de” ce esti “.
Nu conteaza ce faci ca sa obtii ceva, ci daca esti persoana la care acel ceva sa vina singur.Villodo spunea”Odata ce apele noastre curg limpezi, nu trebuie sa ne cautam destinul; el a fost acolo tot timpul, asteptand ca noi sa ne transformam raul intr-un torent hranitor si plin de pasiune”. De aceea e important sa lucrezi cu Tine. Conteaza cum esti in fiecare zi,ce gandesti, ce simti. Nu ai cum sa pacalesti Universul. Aici nu merge cu “fac daca primesc ceva in schimb”.
Este o munca cu tine de fiecare zi, de fiecare clipa, pe viata.
Stiu ca primesc in functie de CE SUNT!
Stiu ca daca” mi-a iesit” o perioada nu inseamna ca nu mai am nimic de facut si mi-am terminat lucrul cu mine. Insa acum nu ma mai poate convinge nimeni ca destinul meu este in mana altcuiva.
Nu ma mai impiedica nimic si nimeni sa visez, oricat de curajos e visul.
Si ma bucur pentru fiecare om din preajma mea care descopera pe pielea lui acest lucru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *