Poate exista prietenie intre femei si barbati?

Pentru mine prietenia dintre un barbat si o femeie este ceva foarte obisnuit, normal, eu avand prieteni (barbati) foarte buni de ani de zile. Au trecut peste noi anii, joburile, mai multe relatii, cateva certuri si chiar telefoane trantite, si am ramas prieteni. De cate ori vine vorba de acest subiect parerea mea starneste ridicari de spranceana, hmm-uri cu subintelesuri, intrebari rautacioase de genul “de fapt nu poate?”, chiar si acuzatii ca mint sau ca prietenia exista doar in capul meu. Cum am renuntat demult sa cred ca “cineva are ceva cu mine” am vrut sa aflu punctul de vedere al celor care ma contrazic. O prietena mi-a explicat ca ea nu vede de ce  ar avea o relatie, oricare ar fi ea, cu un barbat care nu o atrage sexual. Raspunsul meu logic (numai pentru mine se pare) a fost “pentru ca sunt o gramada de barbati minunati ca oameni fata de care nu simti atractie sexuala”.

Chimia dintre doi oameni poate fi de mai multe feluri. Poti sa comunici foarte bine cu cineva, poti sa faci o echipa buna, samuncesti bine cu cineva, poti sa te distezi.

 

De ce am eu prieteni foarte buni – barbati?

1.Pentru ca ma pot baza pe ei in momentele grele. Au fost primii la care am sunat cand am ramas cu masina inzapezita sau in pana, m-am taiat cu o conserva si era podeaua plina de sange, a trebuit sa ajung in orasul natal si nu am vrut sa plec singura sute de km, m-am mutat si nu aveam nici cea mai vaga idée de unde se cumpara usi, parchet etc. Intotdeauna cand trebuie sa iau decizii legate de laptop, masina, telefoane ma sfatuiesc cu ei (adevarul este ca mergem impreuna si le “confisc” cate jumatate de zi).

2.Pentru ca avem cele mai sincere (brutal de sincere) discutii. Nu avem nici o disperare de a pierde relatia “daca nu zic ce trebuie”.  De la ei am aflat despre mine multe lucruri pe care altii nu aveau curajul sa mi le spuna in fata. Au avut grija sa nu ma mint, m-au ajutat sa ma vad asa cum sunt si au facut asta cu afectiune si fermitate in acelasi timp. Lucrurile incomode le suporti mai greu daca le afli de la iubit, de exemplu. Chiar si daca e vorba de 2 kg in plus primesti mai bine observatia de la un prieten decat de la iubit.

3. De la ei inveti despre psihologia barbatului , despre cum e sa comunici cu cei de pe Marte, tu fiind de pe Venus. Si constati valoarea acestui lucru abia cand il aplici in relatiile de dragoste.

4. Excelenti parteneri de excursii atunci cand ai un scop précis (urcari pe munte, manastiri, locuri cu o energie speciala, etc). Nu o sa irosesti timp si energie cu focusarea pe relatie, pe fite, pe “daca el nu vrea nici eu nu pot sa merg, trebuie sa stam impreuna”. E drept, nici tu nu ai asteptari ca el sa se poarte  ca un iubit, sa iti acorde toata atentia, sa te tina de mana, sa te intrebe cum iti e,s a iti care rucsacul, etc. ceea ce este formidabil pentru  toata lumea pentru ca ne putem concentra pe obiectivul de vizitat!

5. Au curajul sa te prezinte iubitei nefacand dinainte scenarii  prapastioase referitoare la reactia ei.  Se pare ca barbatii inteleg mai repede decat femeile ca prieteniile nu depind de   atatea “variabile “ ca relatiile de dragoste si le pretuiesc.  Si, ca orice lucru asumat, de cele mai multe ori femeile inteleg si accepta . Cand prezinti o relatie fara sa te simti “cu musca pe caciula” se dovedeste ca celalalt intelege exact despre ce e vorba!

6. Pentru ca ultima data cand am avut o certa  apriga cu unul dintre prietenii mei apropiati si credeam ca gata, s-a terminat prietenia noastra (deh,reactie emotionala de femeie ) el m-a sunat si mi-a spus “Valentina ,esti nebuna? Doar ne-am certat ca avem opinii diferite,asta nu inseamna ca eu nu te mai iubesc! Si in continuare cred ca nu aveai dreptate!”

Pentru mine a fost “no comment!”

Eu voi avea in continuare barbati-prieteni pentru ca nu vreau sa ma “saracesc” de experinte minunate, de oameni de la care am de invatat ,cu care impartasesc aceleasi valori.

Si cei care ridica sprinceana cand aud de asa ceva si fac comentarii rautacioase…sunt convinsa ca au motivele lor, argumentele lor si e o decizie buna pentru viata lor.. doar ca eu imi traiesc viata in functie de ce imi doresc eu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *