Facebook, spune-mi cine sunt!

Sunt uimita de succesul pe care il au pe facebook tot felul de teste gen “Ce ai fost in alta viata?”, ” ce tara ti se potriveste?” , “ce calitati ai?”, “de ce te-ai nascut?”. Bineinteles ca toata lumea afla ca are calitati de lider, este o lumina pentru ceilalti, a fost nu stiu ce  rege sau regina in alta viata (se pare ca cei ce au fost iobagi in alta viata nici acum nu o duc mai bine ca nu au acces la FB ). Si uite asa iti creste stima de sine pe seara respectiva, iti dai acordul ca nu stiu cine sa stocheze nu stiu ce date despre tine (ce conteaza daca ti-a spus ca esti o fiinta blanda, buna, desteapta, regina, etc?).  Unii spun ca fac testele respective “de distractie”, “de curiozitate”, desi stiu ca nu sunt adevarate si chiar au constatat ca daca le repeta obtin rezultate diferite.

Si totusi….ce spune succesul acestor teste pe facebook despre noi? Spune ca dorinta de a te cunoaste si de a sti cine esti si de ce te-ai nascut este fireasca pentru oameni. Exista o dorinta de a te intalni tu cu tine, de a afla ce calitati ai, cum te vad ceilalti, chiar si ce ai fost in alta viata.  Sa incerci sa faci asta cu ajutorul testelor de pe facebook este ca si cum ai incerca sa te hranesti cand ti-e foame mancand fructe din plastic.

E mai eficient sa te duci in fata oglinzii, sa te uiti in ochii tai si sa afli raspunsuri. E mai eficient sa stai macar o ora pe saptamana si sa vorbesti tu cu tine. Sigur, nu iti garanteaza nimeni ca vei afla numai lucruri minunate, asa ca in amaratele alea de teste, dar vei afla lucruri reale despre tine. Daca tot exista dorinta asta in tine….nu are rost sa te hranesti cu mere de plastic!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *