Moray, Peru – experimentul agricol al incasilor

Sit-ul arheologic Moray, una din principalele atractii turistice din Valea Sacra-Peru, se afla la aproximativ 50 de km de Cuzco, la o altitudine de 3500 m.  Ruinele incase sunt sub forma de terase circulare, concentrice, in forma de amfiteatru. Se presupune ca aici a fost o statiune de cercetare agricola a incasilor.  Aici incasi experimentau diferite conditii climatice pentru cultivarea cerealelor si cartofilor si cautau solutii pentru aclimatizarea plantelor din diferite regiuni .

Argumentele in acest sens sunt:

-orientarea acestor terase tine cont de toate elementele naturale (pozitia soarelui, vantul din zona, ploi) astfel incat sa creeze o diferenta de temperatura de 15 grade Celsius intre baza si varf. Aceasta diferenta reprezinta exact diferenta intre temperatura climatului din zonele agricole andine si cele aflate la nivelul marii.

-nivelele de jos nu se inunda niciodata, nici chiar in sezonul ploios, sit-ul dispunand de un sistem de drenare a apei sofisticat, cu canale subterane.

-s-a descoperit ca pe terase sunt diferite tipuri de soluri, corespunzand diferitelor regiuni din Peru.

Sigur ca exista si unii care spun ca aici era un loc de aterizare al extraterestrilor, unde veneau cei pe care Incasii ii numeau zei.

Ceea ce pot sa va spun ca experienta personala, din punct de vedere energetic, locul are  o energie feminina puternica.

Statiune de experimentare agricola sau loc de aterizare al OZN-urilor, Moray este un loc pe care va sfatuiesc sa nu il ratati daca ajungeti in Peru-Valea Sacra.

Mau multe fotografii  cu Moray pe : https://www.facebook.com/Omul-pe-drum-1402064610014310/photos/?tab=album&album_id=1642549369299165

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *