Valentina cea prostuta

Astazi conduceam , aerul conditionat era pornit si  totusi ma treceau toate apele si imi luase foc fundul. Nu intelegeam ce se intampla pana cand mi-am dat seama ca pornisem, din gresala, incalzirea in scaune:).  In ultimele 2 zile am pierdut 2 fisiere la care am lucrat cateva ore si pe care nu le mai gaseam. Unul gasit cu ajutorul unui prieten, celalalt…de refacut.

Mi-e tare draga “Valentina cea prostuta” care apare din cand in cand! Are o candoare  de copil de te topeste si imi tine si egoul in frau pentru ca imi aminteste ca pe cat sunt de desteapta, pe atat de proasta pot fi! Plus ca imi aduce aminte sa fiu mult mai ingaduitoare si sa privesc cu umor  situatiile in care apar versiunile “prostute” la ceilalti.

Toti avem ceea ce se Jung numea umbre (este ceea ce cuprinde toate aspectele personalitatii noastre pe care nu le stim ca fiind ale noastre, pentru ca ele nu sunt conforme cu imaginea pe care vrem sa o lasam celorlalti) si e bine sa le permitem sa iasa la lumina cateodata , sa le acceptam si sa vedem si ce ne aduc bun.  Daca le negam, ne rusinam de ele si le tinem inchise cu cheia s-ar putea sa dea cu usa de perete cand ne e lumea mai draga si sa ne intoarca viata cu fundul in sus.

Valentina cea desteapta

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *