Atunci cand “Aaaa… stiu, am citit!” te impiedica sa ajungi la “Aaaa… stiu, am trait!”

Am vazut ca in ultimul timp toata lumea stie dezvoltare personala. Pentru ca a citit. Pentru ca a fost la cateva prezentari, si chiar a vazut si cateva emisiuni pe teme de spiritualitate.  Si trebuie sa recunosc, la teorie multi  sunt buni: chiar au citit zeci de carti, au vazut documentare, au participat la conferinte. Stiu totul despre legea atractiei,  legea rezonantei, despre oglindirea comportamentului tau in relatii…Au facut chiar si 2, 3 meditatii cu ingeri, arhangheli. Si totusi…viata nu li se schimba! Tot singuri, tot in conflict cu sefii sau subalternii, tot lipsa banilor, tot conflicte cu parintii, copii, tot mari probleme de incredere in sine. Dupa care ajung la concluzia ca tot lucrul asta cu tine e o prostie, nu functioneaza. Si, in cazul lor, au dreptate! De ce nu functioneaza ?

  1. Pentru ca a citi si a te informa fara a pune in practica cele aflate echivaleaza cu a tot citi despre nutritie, despre diete, a merge la cursuri despre gatit sanatos si dietetic fara a-ti schimba modul de a manca. Esti  expert in ce trebuie, cand  trebuie, cat trebuie sa mananci ca sa slabesti, fara a tine cura de slabire. Tot amani momentul acela in care sa faci lucruri concrete pentru ca ai mai gasit ceva de citit. “A sti” devine mai important decat ” a face”.  Si nu mai ajungi niciodata sa ai experinta pentru ca tu stii. Ai citit intr-o carte si esti prea destept ca sa mai si experimentezi , pentru ca deja stii ce urmeaza… Experienta mea imi arata ca este mai greu de lucrat cu acesti oameni pentru ca ei stiu inainte de a incepe sedinta de consiliere si sunt nerabdatori sa iti explice si tie cate stiu…(cumva a crescut Ego-ul?). Autosuficienta nu e buna in nici un domeniu! Samanii spun ca pentru a putea lucra cu un client trebuie sa fii “in locul lui NU STIU”. Mi-a luat ceva timp sa inteleg cat de important este in lucrul cu oamenii sa stii, sa ai experienta, si sa abordezi fiecare caz cu deschiderea ca de data asta  poate  fi altceva decat stii tu.
  2. Pentru ca, si in cazul in care incep sa aplice ce au invatat renunta dupa cateva saptamani. Pentru ca nu merge, pentru ca nu au obtinut rezultate! Ca sa revin la exemplul cu cura de slabire…daca ai citit luni, ani, despre nutritie si dupa o saptamana in care nu ai mancat dulciuri te plangi ca nu merge si cate chinui si  incerci de ani de zile…Te-ai informat ani de zile, “dieta” e doar de o saptamana!
  3. Fac dezvoltare personala pentru a obtine o relatie, bani, un alt job. Eu am fost intrebata de nenumarate ori cum am ajuns sa calatoresc. De cate ori am explicat ca in ultimii 9 ani am lucrat cu mine si , CA URMARE, mi-am schimbat jobul, relatia, starea de sanatate, starea financiara, starea psihica, au venit calatoriile etc..am fost intrebata cat trebuie sa faca dezvoltare personala ca sa obtina calatoriile sau o relatie. Eu am lucrat pentru ca nu imi era bine mie cu mine, pentru ca nu mai puteam, pentru ca plangeam fara motiv si intr-o zi am hotarat ca nu mai vreau sa traiesc asa. Am lucrat cu mine fara sa stiu ce ma asteapta, fara sa pretind o schimbare sau alta, un beneficiu sau altul. Si Slava Domnului, au venit mai multe decat as fi stiut eu sa cer !  Pentru ca atunci cand esti “varza” e putin probabil ca stii ce te-ar face fericit si multumit. Motivatia nu  este sa obtii un anumit lucru ci  faptul ca tu vrei sa fii mai mult decat esti in clipa asta, ca nu esti bine cu tine! Ce va veni apoi? Nu stii, dar sigur iti va fi bine, vei fi linistit, echilibrat, impacat cu ce esti!

Deci cititi, informati-va , dar nu uitati ca daca nu puneti in practica nu conteaza! Decat sa va dati mari cand iesiti cu prietenii la o terasa de cate lucruri cool stiti, ca tot e trend-ul cu dezvoltarea personala! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *