Haideti sa descoperim impreuna Peru! aprilie 2018

Prima data am fost in Peru in 2013 ca turist. Am revenit  in 2016   cand am petrecut aproape 3 saptamani calatorind si lucrand cu samanii. ..in decembrie iar….februarie 2017 iar …  Am explorat Peru atat din punctul de vedere al turistului cat si al omului interesat de spiritualitate, povesti, potentialul enegetic al locurilor. Eturia, agentia cu care am calatorit in peste 35 de tari  mi-a propus sa insotesc un grup  de turisti in Peru in aprilie 2017, fiind convinsi ca  pasiunea mea pentru calatorii si, in plus, experienta legata de dezvoltarea personala si traditiile spirituale  aduc o abordare  noua acestei calatorii.  Si asa s-a materializat prima calatorie in Peru cu un grup de oameni minunati cu care am petrecut clipe memorabile. A fost asa de fain ca ne-am gandit sa organizam si anul aceasta un tur care sa cuprinda cam tot ce inseamna “obligatoriu de vazut” in Peru. Sigur, dupa experinata de anul trecut am si imbunatatit si optimizat circuitul. Deci haideti in Peru in aprilie 2018 ! Mai jos aveti programul pe zile:

Traseul – Programul pe zile

Lima – Paracas-  Nazca-  Arequipa – Canionul Colca- Lacul Titicaca – Cuzco – Valea Sacra (  Ollantaytambo, Salineras) – Machu Picchu

Ziua 1 -25 aprilie 

Zbor Bucuresti-Amsterdam- Lima.  Zborul din Bucuresti este la ora 07. 00. La Lima vom fi asteptati la aeroport si transferati la hotel .  Avem noroc ca ajungem seara (18.10) , asa ca ne putem odihni inainte de a porni in explorarea taramurilor peruviene.

Ziua 2 – 26 aprilie

Tur de oras Lima – Vom  incepe cu centrul istoric al orasului – Plaza Mayor, (listata Unesco).  Vom vizita apoi Plaza San Martin, locul in care  se afla statuia celui care a eliberat Peru de sub dominatie spaniola, generalul argentinian Jose de San Martin. Vom continua cu boemele districte San Isidro si Miraflores.  Dupa -amiaza vom vizita Muzeul de Arheologie Larco Herrera, aflat intr- o veche hacienda.  Muzeul expune sute de piese de ceramica, metal, pietre pretioase si textile apartinand culturii Moche si este unul dintre cele mai interesante muzee pe care le-am vizitat . Sigur, vom avea si ghid care sa ne povesteasca despre semnificatia pieselor expuse.

Ziua 3 – 27 aprilie

Astazi vom avea o zi plina! Dimineata vom pleca cu autobuzul catre Paracas unde ne vom imbarca intr-o  barca cu motor pentru o calatorie pe mare spre Insulele Ballestas, locul cu  mii de pasari ( printre care pelicani, cormorani, lei de mare si pinguini Humboldt).  In drumul spre insule vom vedea  El Candelabro – o formatiune geoglifa similara desenelor de la Nazca, apoi vom fi transferati catre Ica, unde vom avea  (optional, doar pentru cei care vor dori) un tur cu buggy pe dunele care inconjoara Ica si Huacachina. Spre seara vom continua drumul catre Nazca, unde ne vom caza la hotel.

Ziua 4 – 28 aprilie

Dupa micul dejun, functie de conditiile metereologice, ne vom imbarca in avioane de mici dimensiuni pentru zborul  de survol deasupra celebrelor linii de la Nazca : aranjamente geometrice si peste 70 de desene gigantice infatisand oameni, animale, pasari sau insecte,  realizate acum 1500 de ani . Desenele sunt pastrate aproape intacte. Zborul va dura cca 40 min. Functie de ora zborurilor si de timpul ramas putem face , optional, o vizita la situl arheologic Cahuachi, cel mai cunoscut sit al civilizatiei Nazca (sec l I.Hr.- V d.Hr.)

Ziua 5 – 29 aprilie

Transfer Nazca –  Arequipa (560 km)

Drumul serpuieste de-a lungul coastei Pacificului si vom putea admira dunele de nisip si formele rocilor vulcanice din a doua parte a traseului. Transferul va fi asigurat cu autocar privat. La sosire  in Arequipa vom fi cazati la hotel si vom avea seara libera .

Ziua 6 – 30 aprilie

Ne vom petrece toata ziua la Arequipa. Vom incepe cu turul orasului care va cuprinde piata centrala,  Catedrala din Arequipa, (arhitectura peruviana din secolul al XIX-lea) Plaza de Armas,  Compañia de Jesus si Districtul Yanahuara. Vom continua cu  Manastirea Santa Catalina,  complexul manastiresc fondat in 1580 de catre Doña María de Guzmán, o vaduva bogata care s-a calugarit. Complexul seamana cu un mic orasel cu sase strazi, cladiri si galerii de arta. Alt obiectiv important pe care il vom vizita este  biserica iezuita La Compania  construita in 1654. Este celebra pentru fatada in  stil baroc latino-american si altarul acoperit cu foite de aur.

Ziua 7 – 01 mai

Transfer Arequipa – Canionul Colca.  Dimineata, imediat dupa pranz,  vom merge intr-o excursie de-a lungul Raului Colca pentru a admira canionul. Intreaga vale Colca este un mozaic de culoare si cultura , cu orase coloniale si vestigii indigene. In drumul spre  Chivay vom calatori la 3651 metri altitudine (165 km). Pentru a  gusta bautura originala mate de Coca vom vizita Pata Wasi , apoi vom trece prin  Troca, la 4500 de metri unde vom putea admira la pascut lame, alpacas si guanacos si peisaje spectaculoase. Dupa servirea pranzului intr-un restaurant local vom face o plimbare in canionul Colca unde vom putea admira si apusul, apoi ne vom intoarce la hotel.

 

Ziua 8 – 02 mai

Dimineata vom merge la  Crucea Condorului (Cruz del Condor) unde vom putea urmari zborul condorilor, apoi ne vom imbarca pentru transferul spre Puno, cu autocarul privat. Drumul trece printr-o regiune extrem d efrumoasa, la peste 4000 m, pe drum aprindu-ne sa admiram peisajele, lamele si vicuna.

Ziua 9 – 03 mai

Astazi vom pleca intr-o croaziera pe Lacul Titicaca (partea peruana). Prima data vom vizita Insula Taquile  unde vom descoperi traditiile locale si obiceiurile. Tot aici vom servi si pranzul, dupa care vom vizita Insulele Uros unde locuieste  una dintre cele mai vechi civilizatii din lume si pastreaza nealterate traditiile. Mai multe despre lacul Titicaca aveti  aici :

http://omulpedrum.ro/2016/07/09/lacul-titicaca-peru/

Ziua 10  – 04 mai

Transfer Puno – Cusco – Astazi vom pleca imediat dupa micul dejun , impreuna cu alti turisti, cu un autocar catre Cusco. Vom merge pe  drumul soarelui, drumul strabatut de Mama Occlo si Manco Capac, intemeietorii Imperiului Incas.Vom trece prin  La Raya-punctul de maxima altitudine (4.355 m). Pe drum vom vizita Pukara- sit arheologic precolonial. Vom vizita muzeul ce adaposteste artefacte din complexul arheologic Kalasaya. Vom servi pranzul intr-un restaurant local si apoi vom continua calatoria cu vizita templului Viracocha de la Raqchi. Inainte de a ajunge la Cusco vom face un popas la Andahuaylillas  pentru a vizita San Pedro de Andahuaylillas, o biserica supranumita Capela Sixtina a Americii. Spre seara vom ajunge la Cusco si ne vom caza la hotel.

Ziua 11 – 05 mai

Astazi vom merge intr-un tur de o jumatate de zi a orasului  Cusco. Vom vizita celebra Catedrala  in stil renascentist la exterior si baroc  in interior.  Catedrala  gazduieste peste 400 de picturi specifice Scolii din Cusco si este un adevarat muzeu. Vom continua cu Templul Koricancha -Templul Soarelui – cel mai important templu incas din Peru care se gaseste in interiorul Bisericii Santo Domingo. Vom merge la  cativa kilometri de Cusco unde  se gasesc celebrele bai incase Tambomachay , galeriile subterane de la Qenqo,  Puca Pucara cu izvoare termale . Ziua se va incheia cu  vizita celui mai important sit arheologic din imprejurimi – Sacsayhuaman, un sit care constituie o demonstratie  a abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa -toate imbinarile dintre blocurile de piatra facandu-se fara mortar . Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios.

dsc07425

Ziua 12 – 06 mai

Dimineata vom pleaca spre Valea Urubamba denumita si Valea Sacra. Valea se intainde intre  Ollantaytambo si Pisac. Pe intreaga vale se pot vedea  ruine incase,  terase folosite in scop agricol de incasi, si portiuni din Inca Trail.

Ollantaytambo este  cea mai veche asezare din Americi locuita continuu. Vom  vizita orasul cu strazi inguste si pitoresti si vom ajunge si la Templul Soarelui. Apoi vom vizita  “salineras”, iazurile din care se obtine sarea dupa metodele incase, prin  evaporarea apei provenita de la un izvor subteran.Vom servi pranzul la un restaurant local. Dupa-amiaza vom lua trenul  din gara Ollantaytambo si vom porni catre Aguas Caliente, locul din care , in dimineata urmatoare vom porni catre Machu Picchu.

In trenurile turistice catre Machu Picchu nu se accepta bagaje cu o greutate mai mare de 5 kg si dimensiuni , motiv pentru care va trebui sa aveti asupra dumneavoastra un mic rucsac sau geanta de mana cu cele necesare pentru turul la cetatea incasa. Restul bagajului va fi lasat la hotelul din Cusco.

Ziua 13 – 07 mai

Zi dedicata celebrului  Machu Picchu. Dis de dimineata vom lua autocarul din Aquas Caliente si vom merge cam 20 minute pana la celebrul sit incas. Impreuna cu un ghid vom explora  Zona Sacra, ceasul solar incas, Templul Condorului, Templul Celor Trei Ferestre,  Templul Soarelui  dedicat zeului Inti, zeul soare,  si Templul Condorului. Vom mai vedea si  Zona Populara si cea Regala. Dupa turul cu ghid fiecare va mai putea explora in voie ruinele incase cateva ore. Seara vom lua trenul catre Poroy, de unde vom fi transferati apoi cu autocarul la Cusco unde vom fi cazati la hotel.

img_-1

Ziua 14 – 08 mai

Dupa micul dejun vom avea timp liber la dispozitie pentru explorarea orasului Cusco si a imprejurimilor precum si pentru ultimele cumparaturi.

Ziua 15 –  09 mai

Astazi, in jurul pranzului, vom fi transferati la aeroport pentru zborul Cusco – Lima,  apoi ne vom imbarca de la Lima pentru zboru spre casa , via Amsterdam (plecare din Lima ora 20.00 -KLM)

Ziua 16 –  10 mai

La ora 15.25 vom ajunge la Amsterdam si la ora 20.55 ne vo imbarca pentru Bucuresti, unde vom ajunge la 00.35 pe data de 11 mai.

 

Mai multe detalii pe linkul agentiei Eturia  aici

Ce  include pretul de 3390 euro?

Sigur, 3390 euro nu sunt putin dar traseul isi merita pretul. Este un itinerariu complet ce cuprinde Nazca, Valea Colca, Lacul Tititcaca si Valea Sacra.  Peru  e o destinatie unde mergi poate o data in viata si e pacat sa nu vizitezi cat mai mult. Deci am incercat sa facem un itinerariu cat mai complex in cat mai putine zile lucratoare si la un pret cat mai bun.

Sunt incluse: biletele de avion cu toate taxele toate cazarile , micul dejun in toate zilele si pranzurile mentionate, toate transferurile cu autocarul, toate tururile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile  si obiectivele vizitate, bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, insotitor din partea Eturia, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale. La acest pret se pot aplica reduceri,  daca sunteti  membri ai Eturia Club (Silver, Gold sau Platinum). Detalii la agentie.

Ce nu e inclus: Taxele de aeroport pentru survolul deasupra Liniilor Nazca: cca 10 USD/persoana(se achita local in Peru), turul cu buggy la Ica (pentru cine doreste) early check-in, late check-out, mesele nespecificate in program si bauturile pentru pranzurile incluse, cheltuieli personale (minibar, curatatorie, telefon).

 

Mentionez ca grupul nu va fi mai mare de 16 persoane.

Pretul este pentru  un grup de 16 persoane, in camera dubla . In caz ca nu vom fi 16 persoane suplimentul este de 100 euro/persoana iar suplimentul pentru camera single de 450 euro/persoana. La inscriere la agentie puteti specifica daca doriti sa impartiti camera cu alta persoana si agentia se va ocupa, in masura posibilitatilor sa caute o persoana de acelasi sex cu care sa impartiti camera.

Plata se poate face in euro sau in lei  ( detalii la agentie).

Pentru inscrieri : Ana Gherasim -Eturia  – 0745 526 756 ; office@eturia.ro; ana.gherasim@eturia.ro; 031.9998; 021 2220167; 0233228848 sau imi puteti da mesaje mie pe pagina de facebook  Omul pe drum

img_1313

 

Pentru mai multe fotografii din calatoriile mele in Peru :

https://www.facebook.com/Omul-pe-drum-1402064610014310/photos/?tab=album&album_id=1635466440007458

https://www.facebook.com/Omul-pe-drum-1402064610014310/photos/?tab=album&album_id=1403641393189965

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *