Despre dorinte

La Temple of the Reclining Budha din Thailanda sunt 100 de boluri in care trebuie sa pui 100 de monede, lucru care te va ajuta sa iti indeplinesti 100 de dorinte.

Primele 7,8 boluri au mers foarte usor! Urmatoarele 10..a trebuit sa ma gandesc ..dupa care …nimic..! Nu mai stiam ce sa imi doresc. Alti oameni veneau din urma, asa ca m-am dat la o parte sa nu stau in calea fericirii altora …. Am mai “scos “ vreo 10 dorinte chinuite ..Ma uitam frustrata la cei din jur sa vad daca ei reuseau sa isi puna toate cele 100 de monede in boluri. Unii renuntau dupa 10,20 de dorinte iar altii treceau punand pur si simplu monedele in boluri. M-am incapatanat sa gasesc 100 de dorinte! Am stat mai mult de o ora incercand sa aflu ce imi doresc, ce m-ar face fericita. Asta in conditiile in care, de obicei, zic si eu ca toata lumea:”Eheee…eu am o mie de dorinte!” M-am asezat pe podea, m-am gandit  si am ajuns la lucruri de genul”Imi doresc sa ma vad cu o veche prietena cu care nu m-am vazut de 2 ani”, Imi doresc cerceii colorati pe care am neglijat sa ii comand”, imi doresc sa ascult niste cd-uri vechi care imi starnesc anumite amintiri”, vreau sa mai organizez o seara de gatit cu prietenii”etc. Si nu m-am lasat pana nu am pus toate monedele in boluri, cu dorintele atasate. Am descoperit multe despre mine in acest fel! Pentru prima data mi-am dat timp sa aflu ce vreau, mai mult decat lucrurile acelea “mari” de care credem ca depinde fericirea mea.


Si stiti care a fost surpriza? Cele mai multe mi le-am indeplinit in scurt timp dupa intoarcerea din vacanta! Pentru ca erau lucruri simple care depindeau de mine!

Am constientizat ca 90% din dorintele noastre nu ni le indeplinim pentru ca nu avem timp si rabdare sa vorbim noi cu noi! Daca am face asta mai des viata de zi cu zi ar deveni mai frumoasa, plina de daruri pe care ni le putem facem singuri. Si parca ai alta motivatie si alta stare sa alergi dupa restul de 10%.!

Mi-am facut un obicei sa imi gasesc 5 dorinte la fiecare inceput de luna. Stiti ce am constatat? Ca pot sa indeplinesc 7,8..chiar si 10 fara mari eforturi, doar pentru ca le-am constientizat!

Cati dintre noi stim ca putem sa facem singuri atat de mult? Ne-am obisnuit sa asteptam sa vina pestisorul de aur, cand de fapt noi suntem pestisorul! Intotdeauna exista potential neexploatat (deformatie profesionala-limbaj de coach:))! Trebuie doar sa avem timp si rabdare pentru noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *