Ceva de regretat?

Povesteam cu o doamna care trece printr-un divort. Motivul? Infidelitatea….a ei!! Da, nu numai barbatii insala! A fost o poveste scurta, intensa, care s-a terminat intre timp. S-a terminat povestea dar s-a terminat si mariajul pentru ca sotul a aflat si nu a putut sa treaca peste “incident”. Sigur, ii pare rau ca a ajuns la divort si se invinovateste…

O intreb :”Iti pare rau ca ai trait aceasta poveste de dragoste?”

 

O vad cum i se aprind luminite in ochi si imi raspunde dintr-o suflare : “Nu, am trait emotii si sentimente despre care nu stiam ca exista. Simt ca mi-am umplut bateriile pentru restul vietii. Stiu ca nu s-ar fi putut sa fie pe termen lung si la intensitatea asta, nici macar nu sunt suparata ca s-a  terminat, sunt recunoscatoare ca s-a intamplat. Mi-as fi dorit sa se fi intamplat inainte de casatorie. Cred ca a fost minunat numai ca nu a fost cand trebuia. E drept ca m-am casatorit la 25 de ani, nu am avut atat de mult timp sa experimentez…”

“Crezi ca ai fi putut trai asta la 24 de ani?”  (doamna are acum 36).

“A..nuu…emotional eram altfel atunci, posibil ca ar fi trecut pe langa mine…”

“Si atunci ce ai prefera: sa nu fi trait deloc aceasta experienta si sa iti fi continuat casatoria sau sa te bucuri de aceasta experienta cu pretul de a se duce naibii mariajul?”

Am vazut-o cum devine deodata foarte serioasa  si minute bune am avut impresia ca a uitat ca sunt si eu in camera apoi i-a inflorit un zambet pe fata si cateva lacrimi in colturile ochilor. S-a uita la mine linistita, luminoasa:

“Am impresia ca abia acum am inteles cat de importanta a fost aceasta relatie trecatoare in viata mea si cate constientizari mi-a adus. Stiu sigur ca eu acum sunt altfel decat inainte, mi-am descoperit aspecte ale mele pe care nu le stiam, am invatat ca traiam  fara sa simt tot ce as putea simti si stiu ca toate astea imi vor face viata mai frumoasa de acum inainte. Nu, nu imi pare rau si nu as fi facut altfel!”

M-a imbratisat, mi-a multumit si a plecat. Dupa cateva minute am primit un mesaj :” Stiu ca stii cum e, MULTUMESC!”

 

2 comments

  1. Petrica says:

    Atunci cand intalnesti pe cineva care iti reda acel ceva pe care l-ai cautat tot timpul si l-ai intalnit cand esti implicat intr-o relatie serioasa(casatorie)te face sa dai liber sentimentelor si sa te implici chiar cu orice risc.

  2. Tipsy says:

    La 36 de ani crede că a avut revelaţia vieţii? Mai are de experimentat. Chiar dacă a pierdut o căsnicie, viaţa merge înainte şi nu oricum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *