Baia zeitelor -tratament cu plante in Peru, ep.lll

M-am trezit de la 5 dimineata ca sa ajung printre primii la clinica. Ploaie, ceata si 8 grade. Astazi sunt la a patra sedinta de tratament cu plante si nu  pot sa zic ca vad cine stie ce imbunatatiri, asa ca sunt cam mofluza. Vine Mariano, bine dispus ca de obicei si ma intreba cum sunt. Primul lucru pe care i-l spun e ca mi-e frig. Aici nimic nu e incalzit si ma mir cum oamenii astia sunt ok la 12 grade in casa. E adevarat ca nu stau ca mine dezbracati, masati si impachetati in plante…ude. Dupa ce ma “ia la mana” din cap pana in picioare imi spune ca azi e timpul pentru “baia zeitelor”, o baie cu o apa in care au fiert peste 50 de plante medicinale. Se numeste asa pentru ca in vechiul Egipt numai femeile din nobilime isi permiteau asa ceva. M-am strambat la inceput dar mi-am adus aminte de ce am venit aici asa ca am acceptat dar i-am spus lui Mariano ca vreau sa lucrez doar cu Edith si Indira, fetele lui. Mi-a zambit si mi-a zis ca intelege de ce, ca stie ca simt energia persoanelor cu care lucrez. Cu fetele ne-am placut de la inceput si de cate ori imi fac ele unele proceduri se simte diferit decat atunci cand lucrez cu alti angajati de aici.

Eee… si iata-ma pe mine zeita in fundul gol, la 12 grade, cum ma asez intr-o cadita de plastic cam ponosita si Edith si Indira imi toarna dintr-un cazan de vreo 15 l  o fiertura inchisa la culoare si ma freaca bine cu niste frunze. Imi spun sa multumesc plantelor si sa ma deschid astfel incat ele sa poata sa lucreze. Cred ca eram un pic crispata pentru ca nu era o situatie tocmai confortabila. Si deodata vine Alexa, fiica de 3 ani a Indirei care statuse cuminte pe scaun si incepe sa ma spele cu manutele ei si sa imi spuna :” las plantas son muy buenos”. Mi-a disparut orice incordare si m-am bucurat de baie si de tot momentul. Apoi m-au impachetat in paturi si am stat cam 20 de minute iar Alexa a stat cu mine. Mi-a lipit si o steluta pe frunte si mi-a zis ca sunt printesa :). Imediat dupa baia de plante am avut o stare de fericire de mi-au dat lacrimile, fara motiv. Am simtit cum tot corpul se relaxeaza si parca pluteam.

Alexa, desi are doar 3 ani,  se invarte toata ziua printre pacienti si se baga tot timpul sa maseze, sa impacheteze cu plante, stie toate procedurile. Zice ca ii plac plantele si cand o sa fie mare o sa fie ca bunicul Mariano. Mori de drag sa o vezi cu manutele alea mici cum pune pasta aia de plante pe picioarele batranilor!

Indira mi-a povestit ca aici femeile care nasc fac de 3 ori aceasta baie de plante  dupa care sunt impachetate strans in fase de bumbac pentru reasezarea oaselor dupa sarcina.

E asa de ciudat sa fii singura la mama naibii, sa ai o problema de sanatate si oamenii acestia pe care pana acum cateva saptamani nu ii cunosteam sa te faca sa te simti ca intr-o familie, in singuranta si sa ii simti ca se ocupa cu drag de tine chiar daca nici macar nu reusim sa comunicam in aceeasi limba! Pe langa tratamentul de vindecare cu plante, aceasta calatorie este si o experienta revelatoare despre oameni! Tot timpul descopar, in diferite colturi ale lumii, ca nu are nici o relevanta unde traiesc, daca sunt bogati sau saraci, educati sau nu:oamenii pot fi frumosi in orice conditii!

Aveti aici

ep.l http://omulpedrum.ro/2017/02/20/a-doua-sedinta-de-vindecare-cu-plante-peru/

ep. ll  http://omulpedrum.ro/2017/02/23/gasca-mi-a-stricat-feng-shui-ul-ep-ll-aventuri-in-peru/

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *