Singura in calatorie – ce experienta!

Nu calatoresc singura de obicei dar dupa ultimele 2 experiente cand am plecat de nebuna in Peru fara sa stiu exact de ce, unde o sa stau, ce o sa fac, recomand tuturor sa incerce aceasta experienta macar o data. De preferinta in afara Europei.

De ce sa calatoresti singura?

Pentru ca iesi din zona de confort atat din punct de vedere fizic cat si emotional asa cum acasa nu ai cum, pentru ca dai nas in nas cu limitele tale si de multe ori le depasesti doar pentru ca nu ai de ales.

Pentru ca te descoperi pe tine prin ceilalti, reusesti sa vezi cine esti in clipa asta: oameni straini pe care ii vezi pentru prima data, cu care nu reusesti sa comunici prea bine in nici o limba si care reactioneaza la cine esti tu acum, fara sa fie influentati de cine erai acum 5 ani, 2 ani, fara sa aduca etichete din trecut, o oglinda fidela a prezentului.

Pentru ca descoperi o gramada de frici de care nu erai constient si le depasesti traindu-le si cufundandu-te in ele pana nu mai ai aer ca apoi sa te trezesti ca au disparut.

Pentru ca e un foarte bun antrenament de a-ti asculta instinctele, vocea interioara. De multe ori trebuie sa iei decizii bazandu-te doar pe ele.

Pentru ca iti dai seama cine de acasa iti lipseste cu adevarat, cui  ii lipsesti si cine isi aduce aminte sa te intrebe cum iti e. De departe evaluarea relatiilor se face altfel, mai obiectiv.

Pentru ca vrand, nevrand stai cu tine asa cum nu o faci chiar daca esti obisnuit sa faci zilnic asta sau esti obisnuit sa faci meditatii. Sa vezi cum e cand stai cu tine o zi intreaga sau doua plimbandu-te prin oras sau stand in camera fara sa vorbesti cu nimeni. Esti surprins de cat de multe ai de vorbit cu tine si, mai ales, cat de multe emotii de care nu aveai timp  sau pe care nu voiai sa le traiesti.

Pentru ca atunci cand esti singura ai altfel acces la informatii despre viata oamenilor de aici, despre viata de familie, despre subiecte tabu, informatii pe care nu o sa le afli niciodata de la un ghid. Oamenii sunt mult mai deschisi sa te invite in casa lor, sa iti povesteasca “d-ale lor”.

Pentru ca intalnesti oameni din toate colturile lumii cu care imparti taxiul, imparti o masa la un restaurant sau pur si simplu o banca. Toata lumea intra in vorba normal si firesc. Acasa nu se intampla asta pentru ca s-ar chema  “agatat” si avem o gramada de idei preconcepute despre asta. Si nu se intampla nici cand calatoresti in cuplu sau in grup.

Pentru ca inveti sa fii observator, fara sa judeci.

Pentru ca dupa experienta asta vei avea mai multa incredere in tine, te vei cunoaste mai bine, vei invata mai multe despre oameni, despre relatii, vei sti exact unde te afli in evolutia ta. Vei vedea totul mai clar, mai obiectiv, vei avea mai multa incredere sa te lasi condus de intuitie si nu vei mai simti nevoia sa controlezi totul, sa stii totul.

“Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living. “Mary Ritter Beard

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *