Hai cu mine in Myanmar si nordul Thailandei! februarie 2019

De ce Myanmar (fosta Birmania)? Pentru ca este o destinatie turistica mai putin cunoscuta si mai putin explorata de catre turistii romani. De ce nordul Thailandei? Din acelasi motiv! Pentru ca imi plac destinatiile din Asia unde inca autenticul nu a fost sufocat  de  comercial! Eu m-am indragostit de Myanmar si in 2019 mi-am propus sa revin. De data asta cu un grup. Am lucrat circuitul impreuna cu agentia Eturia si va astept si pe voi sa veniti cu mine! Ca de obicei, grup de maxim 14 persoane!

Traseul – Programul pe zile

Ziua 1 – 10-02-2019; Ziua 2 – 11-02-2019

Zbor Doha – Chiang Mai

  • Plecare Doha 10.02.2019 ora 20:00; Sosire Chiang Mai 11.02.2019 ora 06:00 (durata 5:50)

Dupa ce vom ajunge la aeroport  vom fi transferati la hotelul la care ne vom caza iar dupa amiaza vom vizita Wat Suan Dok (sec XIV) , templu care gazduieste o universitate budista. Aici se afla cenusa membrilor familiei regale din Chiang Mai dar si o statuie a lui Buddha din bronz veche de 500 de ani, una dintre cele mai mari din nordul Thailandei.

sursa foto

Apoi vom vizita  Templului Phra That Doi Suthep (construit in 1384), considerat cel mai important obiectiv turistic din Chiang Mai si din nordul Thailandei.  Cele 309 trepte ornate cu sarpele sacru Naga, duc spre stupa aurie al carei acoperis stralucitor troneaza deasupra orasului.  Aici ne vom intalni cu un calugar al templului si vom primi binecuvantarea acestuia.

In jurul orei 19:00 vom merge la o cina in stil Khantoke, unde vom vedea  un spectacol de dans traditional oferit de unul din triburile locale.

Ziua 3 – 12-02-2019

Dupa micul dejun vom calatori spre Centrul de cercetare al cafelei de la Chang Khien la  bordul unui songtaew, un fel de camion local . Aici vom afla mai multe despre cultivarea cafelei si vom savura o cafea din productia locala , dupa care vom vizita un sat al etnicilor Hmong si vom cunoaste  cultura si traditiile acestora.

Ziua 4 – 13-02-2019

Dupa micul dejun vom porni spre Chiang Rai trecand prin satele pitoresti ale Thailandei de Nord.

Pe traseu ne vom opri pentru a lua pranzul apoi vom vizita  Wat Rong Khun ( Templul Alb) recunoscut pentru arhitectura sa khantoke spectaculoasa.

sursa foto

Ziua 5 – 14-02-2019

Dupa micul vom pleca catre oraselul Mae Sai,  apoi vom trece pe teritoriul fostei  Burma si vom vizita orasul Tachilek, la bordul unei ricse. Vom vedea localnici in costume traditionale si vom vizita un templu budist dupa care vom reveni pe teritoriul Thailandei pentru o calatorie cu barca pe Fluviul Mekong in zona numita  Golden Triangle.  Triunghiul de Aur se afla intre Laos, Myanmar si Thailanda si este zona cea mai mare producatoare de opiu din Asia. Cu toate ca  productia de opiu a fost declarata ilegala in Thailanda  din 1959, traficantii au continuat sa prospere in aceasta regiune.  in ultimii ani, datorita interventiei puterii legislative si a regalitatii, opiul a ramas expus doar in muzee (cel putin aceasta este punctul de vedere oficial). Vom lua pranzul la un restaurant local.

Ziua 6 – 15-02-2019

Dupa micul dejun vom  trece granita cu Myanmar  catre aeroportul din Tachileik de unde ne vom imbarca in zborul intern spre Heho.

  • Plecare Tachileik ora 14:40 – Sosire Heho, ora 15:4                                                                                                                       Transfer Heho – Nyaung Shwe – Lacul Inle, unde ne vom si caza si vom lua cina.

Ziua 7 – 16-02-2019

Dimineata  ne vom imbarca intr-o barca motorizata  pentru a admira imprejurimile Lacului Inle si peisajele superbe ale acestuia. Pe marginea lacului traiesc in sate plutitoare membri ai tribului Intha care  se folosesc de picioare pentru a vasli barcile utilizate pentru pescuit.

Sursa foto

Dupa ce vom vizita piata locala vom fi transferati cu barca spre  Dein, un sat  care apartine apartinand tribului Pa O. Vom merge si in  Alaung Sitthou, locul unor ruine de pagode din secolul  XIII . Vom vizita o fabrica de trabucuri (produse manual)  specifice Myanmarului ( cheroot).

Dupa amiza  vom merge la Pagoda Phaung Daw Oo, cel mai important sanctuar al zonei Lacului Inle, renumit pentru cinci statui ale lui Buddha ale sale poleite cu aur. Vom lua cina la hotelul unde vom fi cazati.

Ziua 8 – 17-02-2019

Transfer Lacul Inle – aeroport Heho – Mandalay

Plecare Heho ora 12:00; Sosire Mandalay, ora 12:30

In Mandalay ne cazam la hotel iar dupa amiaza  vizitam Pagoda Mahamuni, faimoasa pentru statuia  lui Buddha, acoperita cu foite de aur, care este numita si Imaginea in Viata a lui Buddha”.Tot aici vom intalni mestesugari cunoscuti pentru : sculpturi, broderii kalaga, foitele de aur (inca se folosesc tehnici vechi care se practicau  la Curtea Regala.

Urmeaza Manastirea Shwenandaw, (sec XIX) celebra pentru sculpturile sale din lemn.

Vom continua cu  Pagoda Kuthodaw unde se afla un ansamblu de 729 de monumente cu 1460 de pagini cu invatamintele lui Buddha si  care este cea mai mare carte din lume facuta din piatra, apoi cina la restaurantul Unique Myanmar.

Ziua 9 – 18-02-2019

Excursie de o zi spre fostele capitale ale tarii: Sagaing, Amarapura,si Ava.

Sagaing este considerat centrul religios al Myanmarului, locul cu peste 100 de centre de meditatie si casa a peste 3000 de calugari. Pe culmile dealului Sagaing se afla aproape 600 de pagode si manastiri pictate in alb.Vom  vizita Pagoda Swan Oo Pon Nya Shin, si Pagoda U Min Thone Sae.

Din piata locala din Sagaing ne vom putea cumpara diverse suveniruri. Pe drum vom face o oprire la un atelier de ceramica.

Ne vom continua drumul spre Ava, fosta capitala a tarii intre secolele al XIV-lea si al XVIII-lea, unde vom vizita , cu un car traditional, Manastirea Bagaya, dupa care vom face o plimbare cu feribotul.

Urmeaza Amarapura,  fosta capitala din secolul al XVIII-lea, unde vom vizita un atelier de matasuri si vom incheia cu plimbarea pe  Podul U Bein, construit acum mai bine de 200 de ani  din 984 de piloni din lemn de tek.

Cina o vom lua la Restaurantul A little Bit of Mandalay.

Ziua 10 – 19-02-2019

Dupa micul dejun vom pleca catre Bagan pe un traseu pitoresc (aproximativ 5 ore).

Ajunsi la  Bagan vom vizita Pagoda Shwezigon, o stupa aurita. Continuam cu  Templul Wetkyi-In Gubyaukgyi, un templu cu imagini ale vietilor anterioare ale lui Buddha (jutakas) si Templul Htilominlo, cunoscut pentru sculpturile de ipsos si decoratiunile de gresie vitrate.  Cina la Restaurantul My Bagan.

Ziua 11 – 20-02-2019

OPTIONAL: La rasarit ,plimbare cu balonul cu aer cald peste stupele din Bagan (300 euro/persoana)

Dupa micul dejun vom vizita piata locala Nyaung Oo si satul Myinkaba Vom explora templele Manuha si Nan Paya.

Continuam cu  Templul Anada,  cunoscut pentru cele doua statui ale lui Buddha in picioare, ale caror expresii ale fetei se schimba in functie de distanta de la care le privesti.

In satul Minnanthu,  vom vizita templele Lemyentha, Payathonzu si Nandamannya dupa care vom face o croaziera pe  Raul Irrawaddy .

Cina va fi la  la Restaurantul Nanda unde vom asista si la un spectacol cu papusi.

Ziua 12 – 21-02-2019

Dupa micul dejun vom zbura spre Yangon, fosta capitala.

Plecare Bagan (Nyaung U) ora 09:30; Sosire Yangon,  ora 10:50;

In Yangon ne vom caza la hotel, dupa care vom vizita  Pagoda Shwedagon cel mai important lacas de cult al budismului din capitala, o stupa de peste 99 metri, placata cu aur si construita in  secolul al XV-lea. Aurul si pietrele pretioase cu care este impodobita o fac unica si impoozanta. Cina va fi la Restaurantul Monsoon.

Ziua 13 – 22-02-2019

Astazi  vom face un tur panoramic al orasului Yangon unde vom vedea cladirile edificate in stil colonial francez, Pagoda Sule,  Gradina Mahabandoola, cartierele Little India si Chinatown, Monumentul Independentei, parc Kandawgi si  Pagoda Kyaukhtatgyi unde se afla o statuie a lui Buddha inalta de 70 de metri. Seara vom lua cina de ramas bun la restaurantul hotelului.

Ziua 14 – 23-02-2019

Vom fi transferati catre aeroportul din Yangon pentru a ne imbarca in zborul spre casa.

Zbor Yangon – Doha – Bucuresti

  •  Yangon 23.02.2019 ora 07:40; Sosire Doha 23.02.2019 ora 11:35; Qatar Airways

Doha 23.02.2019 ora 16:10; Sosire Bucuresti 23.02.2019 ora 20:30; Qatar Airways

 

Mai multe detalii pe linkul agentiei Eturia aici

Ce  include pretul de 2990 euro/persoana?

Sunt incluse: biletele de avion internationale si interne cu toate taxele, toate cazarile , micul dejun in toate zilele si pranzurile si cinele  mentionate, toate transferurile cu autocarul, toate tururile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile  si obiectivele vizitate, bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, insotitor din partea Eturia, asigurare complexa de calatorie, toate taxele locale. La acest pret se pot aplica reduceri,  daca sunteti  membri ai Eturia Club (Silver, Gold sau Platinum). Detalii la agentie.

Ce nu e inclus:

  • Taxa de viza pentru Myanmar: 55 USD/persoana (se obtine in avans)
  • Taxa de plecare de pe aeroportul international Yangon: 10 USD/ persoana (se plateste local)
  • Taxa de viza si formalitatile de obtinere a vizei pentru Thailanda: 60 Euro/persoana daca viza se obtine in avans din Romania, sau 2000 Baht/persoana daca viza se obtine pe aeroport la sosire (se achita in moneda locala) 
  • early check-in, late check-out, mesele nespecificate in program si bauturile pentru pranzurile incluse, cheltuieli personale (minibar, curatatorie, telefon).

Mentionez ca grupul nu va fi mai mare de 14 persoane.

Pretul de 2990 euro/persoana este calculat pentru  un grup de 14 persoane, in camera dubla . In caz ca nu vom fi 14 persoane suplimentul este de 120 euro/persoana iar suplimentul pentru camera single de 690 euro/persoana. La inscriere la agentie puteti specifica daca doriti sa impartiti camera cu alta persoana si agentia se va ocupa, in masura posibilitatilor sa caute o persoana de acelasi sex cu care sa impartiti camera.

Plata se poate face in euro sau in lei  ( detalii la agentie).

Pentru inscrieri : Ana Gherasim -Eturia  – 0745 526 756 ; office@eturia.ro; ana.gherasim@eturia.ro; 031.9998; 021 2220167; 0233228848 sau imi puteti da mesaje mie pe pagina de facebook  Omul pe drum

Mai multe fotografii din Myanmar aveti aici

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *