Poarta Stelara Aramu Muru – Peru

Vizitand de mai multe ori Peru, am inteles ca aceasta tara nu este numai despre Machu Picchu si despre civilizatia Inca. In secolul XV, cand s-a nascut Imperiul Incas, aceste tinuturi aveau mii de ani de cultura si istorie.

Unul din locurile care pe mine m-au impresionat foarte mult este “Poarta stelara Aramu Muru” sau “Poarta Zeilor”. Nu este un loc foarte vizitat de turisti, dar este foarte cunoscut printre cei fascinati de extraterestrii cat si printre cei ce ajung in Peru in cautarea unor experiente  extrasenzoriale. 

Cam la 35 km de Puno, in vecinatatea lacului Titicaca, se afla regiunea muntoasa Hayu Marca. Aici sunt mai multe formatiuni stancoase rosiatice cu forme ciudate, poduri naturale de piatra, grote. Unele arata natural dar foarte multe par facute de mana omului. Aici, pe un zid natural de stanca, se afla “Poarta Zeilor”. Are o inaltime de 7 metri  si o latime in jur de 6 metri. Tot peretele este neted, pare slefuit. Pe mijloc se afla o scobitura in forma de T, ca o usa mai mica. In aceasta forma de T exista o adancitura. Daca stai in picioare si iti pui capul pe piatra poti atinge cu fruntea aceasta scobitura rotunda (cam in dreptul celui de-al treilea ochi). Pe laturile portii exista doua coloane goale in care usor poate intra un om.     

Asa-numita poarta stelara (Stargate) a fost descoperita (de fapt redescoperita)  de Jorge Luis Delgado un ghid turistic local in acea vreme, in anul 1990. El visase in mod repetat acest loc, si pentru ca samanii spun ca ” orice vis care se repeta de multe ori exista la nivelul acestei realitati, ca si la alte nivele”, a pornit in cautarea portii vazute in vis.  Ajutat de un saman a explorat locurile din jurul orasului Puno (orsul sau natal) si, dupa o cautare de luni de zile, care a insemnat pentru el si un drum spiritual, a descoperit acest loc despre care mai stiau doar cativa oameni ai locului.

Conform legendei, cand spaniolii au ajuns pe aceste meleaguri, Aramu  Muru, un preot la cel mai important templu Inca din orasul-capitala Cuzco  (Qorikancha-acum biserica Santo Domingo) a luat Discul de Aur al incasilor pe care erau inregistrate informatii despre multe civilizatii stravechi (inclusiv despre civilizatia Lemuriana) si a fugit. Ajuns in Zona lacului Titicaca, locul de nastere al civilizatiei Inca, a cerut ajutorul preotilor Inca si a samanilor pentru a salva Discul.  Acestia au facut un ritual, poarta spre alte dimensiuni s-a deschis si Aramu Muru nu a mai fost vazut de atunci. Se spune ca acum Discul de Aur este in Orasul de Cristal din adancurile Lacului Titicaca.

Atunci cand au descoperit-o, spaniolii au numit-o “Poarta Diavolului” pentru a tine localnicii departe de acest loc. Cu timpul, acest loc nu mai era stiut decat de cativa localnici, pana la redescoperirea ei de catre Delgado.

Cu Jorge Luis Delgado

Eu am avut privilegiul de a ajunge aici in 2016, impreuna cu un grup si cu samanii cu care lucram. Am avut norocul  sa mergem la Aramu Muru chiar cu Jorge Luis Delgado, cel care a descoperit locul. Pe vremea aceea, nu stiam decat ca este unul dintre locurile de meditatie din Peru. Asta pana am intrat in una dintre  coloanele laterale ale portalului. Am izbucnit in plans din senin si mi se zguduia tot corpul. Dupa un timp Delgado mi-a facut semn sa ma asez langa el si mi-a spus sa astept pana termina tot grupul ritualul.  Dupa ce toata lumea a terminat mi-a spus sa o iau de la capat . Am intrat iar in coloana, de data asta ghidata de el. Mi-a spus cum sa conduc energia de-a lungul coloanei vertebrale si cum sa ma conectez. Apoi m-a condus la poarta mica, aceea in forma de T. M-a invatat sa folosesc aici bastonul de chonta cu cristal. Mi-am pus fruntea (in dreptul celui de-al treilea ochi)  in adancitura scobita in poarta. A stat langa mine si m-a ajutat sa trec prin aceasta experienta. Cam atat se poate povesti… cert este ca a fost una dintre cele mai puternice experiente energetice pe care am avut-o. Nici acum nu mi-e foarte clar despre ce e vorba, dar precis este un loc de pus pe lista celor interesati de locuri energetice speciale.

Ulterior am citit despre marturii ale altor oameni care au avut experiente extrasenzoriale aici. Se pare ca si oamenii de stiinta sunt interesati de acest loc oficial si, mai ales, mai putin oficial. Astazi Delgado, pe langa agentia de turism pe care o are, calatoreste in toata lumea si tine conferinte despre cultura Inca.

Este evident ca exista in lume locuri in care se petrec  fenomene ce depasesc capacitatea noastra de a le explica “rational”. Exista peste tot in lume portaluri care fac conexiuni cu alte dimensiuni.

Poate pentru unii care valideaza tot cu “ce a descoperit stiinta” aceste lucruri par de necrezut, dar cand calatoresti prin toata lumea si vezi cate lucruri si fenomene sunt pentru care stiinta nu are nici o explicatie… Plus ca am mari indoieli ca noi, muritorii de rand, avem acces la toata cunoasterea stiintifica.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *