Ceremonia Despacho – o rugaciune in actiune

Ceremonia samanica despacho se practica de sute de ani in comunitatile Laika din America de Sud. Despacho este un dar catre Univers, este ca o rugaciune de multumire in care ne conectam cu toate energiile vii care constituie Universul, un mod de a ne manifesta iubirea si recunostinta pentru Mama Pamant si marile spirite ale naturii folosind simboluri. Acest ritual este un schimb energetic care sa restabileasca echilibrul si armonia in toate aspectele vietii noastre. Ceremonia se face pentru a ne exprima intentiile de a atrage in vietile noastre, a familiilor noastre si ale comunitatilor lucrurile pentru care suntem recunoscatori. Despacho se face si pentru a binecuvanta si a iti exprima recunostinta pentru o relatie (chiar si in urma unui divort), cu ocazia nasterii unui copil, cand avem o casa noua, un job nou, o afacere, un an nou, o recolta bogata, cu ocazia solstitiilor si echinoctiilor, cand vrem sa aducem in viata noastra vindecare fizica si emotionala.

Experienta mai multor ceremonii m-a facut sa imi dau seama cat de important si de vindecator este sa descoperi, cu fiecare ingredient pus in despacho, alt si alt motiv pentru care sa fii recunoscator si sa multumesti. Pentru mine ceremonia de recunostinta si multumire fata de fostul loc de munca (de unde placasem “invartindu-ma” prin demisie pentru ca nu mai suportam) a fost vindecatoare si m-a ajutat sa echilibrez energiile si sa ma desprind de acolo pentru a intra in armonie in noua activitate. Aliniindu-ne cu fortele Universului suntem capabili sa ne cream realitatea.

 

Copiii intotdeauna se bucura de astfel de ceremonii si ne uimesc cu cate idei vin, cat de usor le este sa gaseasca motive sa fie recunoscatori!

 

A devenit deja o traditie deja sa ne intalnim cu ocazia solstitiilor si echinoctiilor si sa multumim pentru tot ce avem si pentru tot ce ne dorim sa avem in viitor. E o ceremonie ca un joc, cu multa bucurie si creativitate, in care fiecare isi aduce contributia la forma finala a despacho-ului.

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *