De ce nu m-am maritat

M-am saturat de femei care incearca sa ma convinga sa ma casatoresc! Nu stiu cum se face , dar cu cat e mai nefericita o femeie intr-un mariaj, cu atat e mai incrancenata sa convinga orice femeie nemaritata pe care o intalneste ca singura cale de implinire in viata e maritatul si copiii!

M-am saturat de intrebarea “de ce nu te mariti?” Uite, o sa va spun acum: de cinstita! Pentru ca pur si simplu nu pot sa intru in Biserica si sa promit ceva pentru restul vietii! Poate am fost mult  prea constienta tot timpul…sau foarte responsabila. Chiar si cand eram  indragostita de un barbat si imi doream sa fiu cu el nu am putut niciodata sa  jur in fata lui Dumnezeu ca asa va fi “pana moartea ne va desparti”. De unde Doamne iarta-ma sa stiu eu ce voi simti peste 10 ani, 20 de ani?! Evoluam tot timpul (de multe ori unul hais altul cea),  ne schimbam, traim diferit traumele sau bucuriile, cine suntem azi nu este acelasi lucru cu cine suntem maine. E mare lucru daca suntem constienti de emotiile noastre din prezent, cum as putea sti ce o sa simt peste niste ani? Nu stiu cum evoluez eu, nu stiu cum va evolua nici partenerul. Nu stiu ce voi simti in viitor si DA, pentru mine conteaza ce simt. Juramintele de la Biserica erau valabile pe vremea bunicilor, atunci cand motivele pentru care te casatoreai erau altele, cand aveai educatia necesara sa stai indiferent de ce se intampla in acea casnicie. Jurai sa stai la bine si la rau, indiferent cum era mariajul, indiferent cat de bine sau rau iti era. Mi se pare ca atunci erau asumate juramintele, oamenii promiteau sa stea si stateau. Acum multi divorteaza de cate ori dau de greu si probabil ca asa as face si eu pentru ca mi-e foarte clar ca nu as sta intr-o casnicie in care nu mi-ar fi bine. Si daca stiu asta de la inceput cum naiba sa ma duc si sa spun in Biserica “pana moartea ne va desparti”?  Da, nu ma marit pentru ca nu pot promite ceva pentru restul vietii cand e vorba de sentimentele mele! Si Da, sunt constienta de asta si asumata!

Felicitari celor care se pot angaja in relatii pentru toata viata si se pot uita in ochii unui om spunandu-i “te voi iubi pana moartea ne va desparti!” Eu pot promite doar pentru timpul prezent!

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. Dorina says:

    Poate ca ai dreptate, dar nu este obligatoriu sa te casatoresti in Biserica. Se poate si simplu numai la Starea Civila. Acolo nu promiti nimic. Nu asta mi se pare mie un motiv intemeiat, ci mai degraba ca nu ai gasit inca pe acel cineva special cu care ai vrea sa-ti petreci viata pana la sfarsitul unuia din voi. Sau nu ai fost suficient de indragostita incat sa spui “DA” fara sa te gandesti la consecinte. Iar in ziua de azi nici nu mai e nevoie de o hartia ce atesta uniunea a doua persoane. E mult mai simplu, pentru cazul unei despartiri viitoare. Ne cautam “jumatatea” cu totii. Mai rar ne-o gasim. Cine stie, poate intr-una din calatoriile tale….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *